Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlarının yan yana Malazgirt kutlaması yaptığı HÜDA PAR, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin tartışılamayacağını söyleyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a sert çıktı. HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Halef Yılmaz, “Mesele, batının teknik ve ilerlemesini değil, sapıklık ve batıl kültürünü taklit eden Kemalizm zihniyetinden Anayasa’nın arındırılmasıdır” dedi. Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:
“Mesele, ilk 4 maddeden çok daha önemli ve büyüktür. Mesele şekilsel değişikliklerden ibaret bir düzenleme yapmak olmamalıdır. Mesele; bu millete dayatma ile hile ile çökmüş olan batıl bir ideolojinin ve kişilerin ilahlaştırılması yanlışının sonlandırılarak bir asırdır milleti batıya gönüllü kul köle yapmaya çalışan ve batının teknik ve ilerlemesini değil, sapıklık ve batıl kültürünü taklid eden Kemalizm zihniyetinden Anayasa’nın arındırılmasıdır.”
“ALLAH KELAMI DEĞİL”
“Mesele; Laiklik adı altında milletimizin dini olan İslam’a düşmanlığa sebep olan bütün yanlışların düzeltilmesidir. İlk 4 maddenin bundan istisna tutulması meseleyi çözecek midir? 12 Eylül darbecilerinin dayatmalarının hâşa vahiymiş, Allah kelâmıymış gibi kutsal ve dokunulmaz görülmesi akıl, inanç ve bilim zaviyesinden nereye oturtulacaktır? Aksi takdirde ne düzeltilmiş olacak? Neresi yeni olacak? Neye çâre olacak? ”
Malazgirt Milli Park Alanı’nda düzenlenen Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu böyle poz vermişti.
Parti programında dikkat çeken ifadeler
HÜDA PAR’ın parti programında “Mevcut yapının tabu olarak kabulünden vazgeçilerek olumlu ve olumsuz tüm yönleri ile eyalet sistemi, özerklik, federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilmelidir” ifadesi yer alıyor. Ayrıca “Türkiye Cumhuriyeti devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin Türk olduğu nitelemesinden vazgeçilerek Kürtlerin varlığı anayasal olarak tanınmalı, Türkler ve Kürtler, ülkenin asli kurucu halkları olarak kabul edilmelidir. – Kürtçe, Türkçe ile beraber ikinci resmi dil olarak kabul edilmeli, Kürtçe aynı zamanda eğitim dili olmalıdır” deniliyor.